Care sunt cele mai utile sfaturi atunci cand alegem un domeniu web

In ziua de azi, este greu pentru un business sa prospere si sa aiba succes daca nu are si o prezenta online. Iar pentru asta este necesara achizitionarea unui domeniu web. Dar si aici se ridica mai multe semne de intrebare, cum ar fi extensia pe care o dorim pentru domeniul nostru, registrarul pe care il alegem, bugetul alocat inregistrarii domeniului, s.a. Toate acestea pot parea coplesitoare pentru cineva care nu a mai inregistrat un domeniu sau pentru o persoana atehnica. De aceea va oferim cateva ponturi pentru a sti ce aveti de facut atunci cand doriti sa va extindeti prezenta si in mediul online si ce presupune proceul de inregistrare a unui domeniu web.

In primul rand, cel mai important este sa decideti ce extensie de domeniu veti folosi. Chiar daca cea mai folosita este extensia .COM, pe care o regasim la site-urile internationale (Facebook, Twitter, etc.), dvs. trebuie sa va ganditi la publicul tinta si sa actionati in consecinta. De exemplu, daca vizati doar piata din Romania, este indicat sa achizitionati un domeniu .RO, pentru un site de informare este recomandata extensia .INFO, pentru un blog personal, extensia .ME, s.a.m.d. Totul depinde de strategia de marketing pe care o adoptati.

Dupa ce v-ati hotarat asupra numelui de domeniu si a extensiei acestuia, urmeaza alegerea unui registrar. Si aici aveti multe variante din care sa alegeti, dar cel mai important este ca pe site-ul registrarului sa gasiti datele de contact si acesta sa ofere preturi competitive. Atentie: preturile difera de la o extensie de domeniu la alta, asa ca si acesta este un aspect de luat in considerare atunci cand alegeti extensia de domeniu sau registrarul.

In timpul procesului de inregistrare al domeniului, aveti optiunea de a plati o mica taxa in plus pentru protectia WHOIS. Astfel, datele dvs. nu vor mai fi publice in interogarile WHOIS, oferindu-va un plus de intimitate. Totusi, exista si dezavantajul ca nimeni nu va mai putea vedea de catre cine este inregistrat domeniul, acest lucru putand sa ridice suspiciuni. Ramane la alegerea dvs. daca doriti asta sau nu.

Dupa ce inregistrati domeniul, trebuie sa-i treceti nameserverele companiei de unde aveti hosting (in cazul in care registrarul difera de compania de hosting). Acesta este un pas important pentru ca permite incarcarea pe noul domeniu a continutului gazduit pe serverele furnizorului de hosting.

Nu in ultimul rand, domeniile web trebuie reinnoite la anumite intervale de timp, alese de dvs. (exceptie facand domeniile .RO, pentru care se plateste o singura taxa de inregistrare, fara a mai fi nevoie de reinnoirea acestora). Acestea pot fi de un an, doi ani, chiar si zece ani. Ideea este sa reinnoiti domeniul inainte de data expirarii, pentru ca apoi se pot percepe taxe de penalizare destul de mari, plus ca ar fi stanjenitor ca un vizitator sa nu va poate accesa site-ul pentru ca nu v-ati reinnoit domeniul la timp.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.