Cum să faci bani adevărați fără să fii angajat

Foarte mulți oameni care sunt la început în acest domeniu fac 2 greșeli URIAȘE.

1. Vor să sară peste primii pași

2. Încearcă să facă bani online în feluri care doar le toaca timpul, banii, energia și nu aduc rezultate.

Acestea două trebuie rezolvate prima oară.

1. Începe cu mintea de începător. Dacă îţi ofer puterea exemplului meu şi îţi spun că vând între 500 şi 1000 de cărţi la o lansare, că am vândut peste 5000 de cărţi în ultimii 2 ani, că am sute de oameni la cursurile mele online şi la evenimentele ce le organizez, că am un sistem care mă ajută să automatizez multe procese şi platformele pe care le folosesc și îmi oferă libertate totală de mişcare, nu ai să înţelegi probabil mare lucru. Şi asta e greşeală pe care o fac mulţi la început de drum. Vor să facă ce face omul cu rezultate ACUM. Dar ce ar trebui să facă un începător e să se uite la ce făcea omul care are rezultate LA ÎNCEPUT.

Logic până acum? Am sa îți spun toți pașii pe care eu și toți cei care fac bani din pasiunea lor i-au făcut LA ÎNCEPUT astfel încât să știi cum să începi.

2. E plin internetul deja cu „fă bani pe net”. 95% sunt niște idioțenii. Să dai click-uri pe tot felul de chestii, să completezi formulare sau chiar multe din lucrurile care în unele cazuri ar merge, cum ar fi să ai un blog și să pui reclame pe el cu Google Ads. Acestea sunt lucrurile care îți pierd vremea și te opresc să faci ADEVĂRATELE lucruri care funcționează și îți schimbă viața financiară.

Scopul tău nu e să faci 100 de euro pe internet.

Scopul tău este să ai venituri constante făcând ceea ce te pasionează și să ai un stil de viață nou în care ai timp de tine, de familie și cei dragi, de hobby-urile tale și mai ales ai bani să întreții un nou stil de viață. 

Bun. Acum că am lămurit aceste lucruri, hai să vedem care este calea potrivită pentru tine și noul tău stil de viață.

1. Vocație/pasiune/talent

2. Marketing

3. Platformă

4. Audiență

5. Produse și servicii

6. Management

Aceştia sunt cei 6 stâlpi pe care se va baza noua ta viaţă. În noua ta viaţă vei schimba totul – felul în care te trezeşti dimineaţa, felul în care mănânci, felul în care ai grijă de sănătatea ta, felul în care tratezi oamenii din jur, felul în care faci bani şi câţi anume faci, felul în care iubeşti. Cu alte cuvinte, vei avea un nou stil de viaţă.

Hai să disecăm modelul pe care îl am pentru tine şi să vezi că e mult mai uşor decât crezi să începi să faci bani mult mai mulţi într-un mod mult mai plăcut în timp ce te poţi bucura de o nouă viaţă pe toate planurile.

1. Vocație/pasiune/talent

Primul stâlp începe cu un lucru pe care ar trebui să îl învăţăm încă din primii ani de şcoală, însă programarea socială cu părinţii, profesorii, sistemul de învăţământ şi mass-media nu vor oameni de succes, liberi financiar şi care au un stil de viaţă fain. Pentru că aceşti oameni nu vor mai accepta niciodată să fie sclavi obedienţi care să lucreze multe ore pe bani puţini şi să îşi vândă sufletul pentru nimic.

Ceea ce auzi la şcoală e că nu poţi face bani din ce îţi place şi că ai nevoie de o slujbă şi apoi în timpul rămas poţi face ce îţi place.

Asta e cea mai mare minciună care poată fi demontată instant. Care sunt oamenii pe care îi admiri, de la celebrităţi până la oameni de rând care au succes şi îi poţi găsi pe internet? Sunt exact oamenii cei mai pasionaţi, oamenii ce şi-au descoperit talentul şi vocaţia şi le trăiesc din plin. Cei mai bogaţi oameni din lume sunt oamenii care fac cu pasiune ceea ce fac. Citeşte biografiile oamenilor ce au afaceri de succes şi vei găsi acest element comun la toţi.

PASIUNEA. VOCAȚIA. TALENTUL VALORIFICAT. 

În vechea educație erai învățat să asculți de autoritate ca să poți executa ordinele în fabrică sau la birou. În noua educație vei învăța că focul tău interior, pasiunea ta, sunt cea mai mare comoară pe care o ai la dispoziție și noul tău stil de viață cu asta începe.

Mentalitatea și atitudinea noastră au fost batjocorite și otrăvite de modele învechite care nu mai sunt de mult modele de succes. Ele încă sunt prezente pentru victimele lor inconștiente. Dacă citești aceste rânduri nu am să permit să mai fii o victimă inconștientă.

Pentru atitudinea și mentalitatea ta îți recomand 2 cărți excelente traduse și în limba română și câteva articole scrise de mine.

Secretele minții de milionar de Harv. T Eker (pentru rezumat apasă AICI )

Triburi de Seth Godin (pentru rezumat apasă AICI și AICI)

Aceste două cărți te vor ajuta să îți vindeci mentalitatea și atitudinea distruse de oameni lipsiți de rezultate care ți-au băgat prostii în cap.

Pe lângă asta, mai îți recomand trei articole scrise de mine exact pe această temă:

Descoperă-ți vocația și nu mai lucra niciodată pentru alții (click pentru a vedea articolul)

 Te-ai săturat să plângi de sărăcie? (click pentru a vedea articolul)

Cum sa faci bani din talentele tale innascute ( click pentru a vedea articolul)

Te-ai născut cu o combinaţie de trăsături de personaliatate care te fac o persoană unică. Ai nu unul, ci mai multe talente. Descoperă-le. Apoi antrenează-te şi transformă talentul în abilităţi. Devino foarte bun în acel domeniu de care eşti pasionat. Devino expert. Devino liderul unui trib care are nevoie de tine şi de experienţa şi expertiza ta.

Există un domeniu în care ai putea să străluceşti, să excelezi. Află care e pentru că este comoara ta care îţi va aduce foarte mulţi bani fără ca măcar să te concentrezi pe făcut bani. Banii sunt un efect secundar al acţiunilor tale şi a ceea ce eşti tu ca persoană. Nivelul tău de dezvoltare personală determină câţi bani faci.

Câţi bani faci?

Foarte bine. Acum e timpul să începi să faci de x3, x5, x10 ori mai mulţi.

Acest prim stâlp este extrem de important. Restul devine foarte simplu, doar paşi ce trebuie făcuţi, majoritatea tehnici. Tu află-ţi pasiunea şi talentul şi devino bun în domeniul ce ţi-l alegi. Restul se rezolvă uşor.

2. Marketing

Al doilea pas va face diferenţa între a fi un expert sărac şi unul bogat. Avem oameni care au o pasiune nebună, care sunt chiar foarte buni în ce fac, experţi însă săraci lipiţi. Un profesor univesitar, un om de ştiinţă – tobă de carte, dar cu vântul care le bate în buzunare.

De ce?

Pentru că sunt prea aroganţi în primul rând. Îşi imaginează că dacă sunt experţi în domeniul lor nu e responsabilitatea lor să transmită mesajul lor către lume – să îşi spună povestea, să îşi vândă produsele şi serviciile. Multor experţi le e frică să vândă. Vânzările şi marketing-ul li se par activităţi second hand, însă ce ei nu ştiu e că facem marketing de dimineaţa până seara. Când deschidem gura vindem o idee sau o poveste. Prin comportamentul nostru ne vindem pe noi. Totul este marketing, însă dacă nu ştii cum să faci marketing cel mai probabil îl faci greşit.

Nimeni nu scapă de marketing. Fie că îl practicăm noi, fie că alţii îl practică asupra noastră, dar cel mai des e reciproc. Când înţelegi şi accepţi asta, când începi să înveţi un pic marketing îl îndrăgeşti instant. Îţi dai seama că nu e sperietoare, ci dimpotrivă! – este aliatul tău cel mai de preţ pentru tot restul vieţii.

Marketing-ul te ajută să iei comoara din tine, talentul, vocația și abilitățile și să le prezinți lumii întregi. Prin marketing se scoate comoara din noi la suprafață.

Hai să vedem acum componentele esențiale ale marketing-ului.

a) Nișele și subnișele. Pentru a asigura un succes mare și rapid, tot ce trebuie să faci este să găsești o subnișă profitabilă.  Ce înseamnă asta?

Nişele sunt domeniile în care oameni au probleme şi dureri, au visuri, scopuri şi aspiraţii pentru care vor rezolvări şi soluţii. Între ele eşti tu şi expertiza ta, talentul tău, pasiunea ta.

Cu cât e durerea şi problema sau dorinţa mai mare, cu atât oamenii sunt dispuşi să plătească mai repede şi mai mult.

Există 3 nişe în care aproape că nu ai cum să eşuezi.

Sănătate. Iubire. Bani.

Acestea sunt nișe mari și imaginează-ți viața ta sau a oricărui om fără una din ele sau fără toate trei. Ai plăti bani dacă ai știi că poți avea una din cele 3 rezolvate așa cum îți dorești? Eu sunt sigur că da. Orice om ar plăti, doar să existe soluția.

Acum, fiecare din aceste nișe mari se împarte în subnișe. Aici e secretul. Cu cât vorbeşti mai generalizat, cu atât ai şanse mai mici să faci bani. Lumea nu dă bani pe lucruri generalizate. Eu dacă vreau să îmi rezolv o durere de cap, nu mă duc la cineva să îmi povestească despre Hipocrate şi istoria medicinei, ci mă duc la cineva care îmi dă o pastilă de cap şi care apoi îmi spune care e cauza ca să o elimin.

În nişa de sănătate, avem nişa de alimentaţie. În nişa de alimentaţie avem subnișa de alimentaţie vegetariană. Iar în subnișa de alimentaţie vegetariană avem subnișa de alimentaţie vegetariană fără mâncare gătită la foc ce se cheamă raw vegan.

Şi poate te gândeşti cum poţi să faci bani cu asta?

Păi să lăsăm exemplele să vorbească. Există o femeie ce are o pasiune pentru alimentaţia raw vegan. Şi a făcut câţiva din paşii pe care eu îi enumăr aici. A făcut O MICĂ PARTE din paşii pe care eu îi enumăr aici.

Numele ei este Ligia Pop. Mergi pe blog-ul ei şi vezi ce vinde la magazin. Vei vedea cum se fac bani din pasiunea ta pentru alimentaţie raw vegan.

Blog-ul Ligiei Pop 

Nu o cunosc personal şi probabil nici ea pe mine. O urmăresc pentru că îmi place subiectul şi ţi-l pot da ca exemplu. Dacă ar aplica tot ce îţi voi spune eu aici probabil ar avea venituri de 10 ori mai mari până la sfârşitul acestui an. Dar e foarte bine ce a făcut până acum. E un exemplu pentru noi toţi despre cum se găseşte o subnișă şi cum se face bani dintr-o pasiune.

Dacă vocația, pasiunea noastră, reprezintă comoara interioară atunci subnișa reprezintă comoara exterioară. 

b) Copywriting-ul

Copywriting-ul este o ramură a marketing-ului care ne ajută enorm să ne diferenţiem de concurenţă şi în ochii celui care ne citeşte şi urmăreşte, cel care va plăti pentru ceea ce avem noi de oferit. Copywriting-ul te învaţă să vorbeşti pe limba omului ce vrea soluţii şi rezolvări.

Principalele obiective ale copywrting-ului sunt să găsească cuvintele potrivite pentru titlu pentru început – titlul de carte, titlul de produs, titlul de articol, titlul de e-mail, titlu de blog, titlul de material video.

Oamenii când navighează pe internet prima oară se uită la titlu. Dacă sună interesant poate dau click şi merg mai departe. Dacă nu, ai dispărut din raza lor vizuală. Titlul este cel mai important lucru în tot ceea ce faci pe internet. Chiar şi când îţi inviţi prietenii să se uite la un video haios de pe net, dacă nu ai titlul bun probabil nu se vor uita pentru că au ceva mai important de făcut.

Imaginează-ți cât de important e titlul când vrei ca cineva sa îți cumpere ceva.  

Copywriting-ul se ocupă apoi de subtitlu, apoi de conţinut. Beneficiile emoţionale sunt ciocanul şi nicovala unui copywriter. Dacă vreau să am succes pe internet în sensul larg al cuvântului, e foarte important să îi pot explica omului ce anume îi ofer. Dacă îţi spun că te ajut să faci bani poate fi interesant pentru tine. Dacă în schimb ai o familie care îţi reproşează că nu mai petreci timp acasă cu ei, iar eu îţi spun că te voi ajuta să faci bani astfel încât să îţi permiţi să petreci zilnic timp cu familia, ţi-am atras atenţia?

Pun pariu că da!

Asta face un copywriter. Află care sunt nevoile omului și învață să comunice ca un expert atunci când vorbește despre ce are de oferit.

c) Conținutul

Acesta este lucrul principal pe care tu îl ai de oferit online. Conţinutul îl reprezintă articole scrise, mp3 sau video. Conţinutul îl reprezintă produsele tale sau abilităţile şi serviciile tale. Tot ce ai de oferit se numeşte CONŢINUT.

Iar pe internet, conţinutul este regele.

Dacă faci totul perfect dar conținutul tău e slab sau mediocru, vei muri pe internet. 

Dacă nu faci nimic altceva decât un conținut extraordinar de bun, vei ajunge bogat și faimos. 

Să zicem că vreau sfaturi despre cum să îmi repar relaţia de cuplu care e pe moarte.

Cumpăr două produse diferite: să zicem o carte şi un curs care au un marketing excelent, promit marea cu sarea şi că îmi vor schimba viaţa însă, după ce le cumpăr, văd că ele nu mă ajută foarte mult.

Apoi din întâmplare ajung la o persoană care oferă un pdf gratis despre cum să îmi rezolv problemele în relaţii şi chiar funcţionează. Apoi cumpăr şi o carte care mă ajută să fiu din nou fericit în relaţia mea sau mă ajută să îmi fac altă relaţie mult mai bună.

Voi spune tuturor celor pe care îi cunosc despre acest expert care m-a ajutat. Voi posta despre el pe Facebook şi, dacă am un blog, voi menţiona şi acolo despre el. De asemenea, voi spune că am fost dezamăgit de primii doi experţi care mi-au luat banii dar nu mi-au dat ce au promis.

La fel vor face alte mii de oameni de pe internet.

Ghici ce se întâmplă cu cei care au un marketing beton, dar conţinut slab? Exact! VOR DISPĂREA!

Ce se întâmplă cu cel care are conţinut excelent, care aduce valoare şi schimbă vieţi? VA PROSPERA!

Ideal este să ai conţinut super valoros pe subnișa ta şi un marketing la fel de bun ca şi conţinutul.

Dar conținutul e cel care va face diferența la sfârșit. Se spune că marketing-ul unui produs este ÎNSĂȘI PRODUSUL RESPECTIV. Adică acest conținut. Ai un conținut bun, lumea e a ta.

Gândește-te că tot ce găsești pe internet este conținut – filme, muzică, articole, sfaturi, cărți, oameni care cântă, oameni care dau soluții, oameni care ne distrează. Totul este conținut și conținutul cel mai bun ia premiul de fiecare dată.

Adi Soare a scris pe blog-ul lui câteva articole despre oameni care fac bani pe internet din pasiunea lor. Aparent nu au nimic în comun – un turist, un scriitor, un magician, un pianist, un regizor, un cunoscător de vinuri.

În realitate, au în comun un singur lucru: CONȚINUT EXTRAORDINAR: Cum să faci bani din pasiunea ta cu un conținut foarte bun

d) Traficul

Traficul pe internet este un alt aspect extrem de important pentru succesul tău. Dacă ai făcut paşii de mai sus vei avea trafic, adică oameni care vor veni să îţi vadă conţinutul.

Sursa principală de trafic este Google, iar Google este inteligent pentru că oamenii de la Google sunt inteligenţi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.