Cum instalez windows 10 simplu

Cum instalezi Windows 10

Pornește-ți calculatorul sau mașina virtuală folosind DVD-ul de instalare, stick-ul de memorie USB sau fișierul ISO pe care l-ai creat cu kit-ul de instalare pentru Windows 10. După pornire, vezi un mesaj care-ți spune să apeși orice tastă pentru a continua. Fă asta și se încarcă Windows Setup. După ce au fost copiate toate fișierele necesare, se pornește instalarea, care te întreabă ce limbă, oră și tip de tastatură vrei să folosești. Fă alegerile pe care le preferi și apoi apasă pe Next (Următorul).

 

Alegerea limbii, orei, valutei și tastaturii pentru instalarea Windows 10

Alegerea limbii, orei, valutei și tastaturii pentru instalarea Windows 10

Apasă pe Install now (Instalați acum) pentru a porni instalarea.

Începerea instalării Windows 10

Procesul de instalare pornește în câteva secunde și îți cere să introduci cheia de produs pentru Windows 10. Scrie-o și apasă pe Next (Următorul). Dacă reinstalezi Windows 10, alege că nu ai o cheie de produs („I don’t have a product key”) și copia ta de Windows 10 va fi activată mai târziu. De asemenea, poți face o instalare pe curat, fără o cheie de produs, dacă dai clic pe „I don’t have a product key” (Nu am un număr serial de licență).

 

Introducerea numărului serial de licență pentru activarea Windows 10

După aceea, trebuie să alegi ce ediție de Windows 10 vrei să instalezi, de la Windows 10 Home la Windows 10 Education ori Windows 10 Pro.

Lista de versiuni și ediții de Windows 10 disponibile pentru instalare

Sunt afișați termenii de licențiere. Apasă pe „I accept the license terms” (Accept termenii și condițiile) și apoi pe Next (Următorul).

Termenii de licențiere pentru Windows 10

Trebuie să specifici tipul instalării pe care vrei să o faci. Fiindcă instalezi Windows 10 de la zero, apasă pe „Custom: Install Windows only (advanced)” („Instalare personalizată de Windows”).

 

Alegerea de a instala Windows 10 în modul personalizat

Ți se cere să selectezi unde vrei să instalezi Windows. Alege unitatea de stocare sau partiția pe care vrei să o folosești pentru Windows 10 și apasă pe Next (Următorul).

Dacă ai nevoie să configurezi partițiile într-un mod anume, nu ezita să folosești instrumentele disponibile pentru a crea noi partiții, ștergerea unora vechi, formatare ș.a.m.d., înainte de a apăsa pe Next (Următorul).

 

 

Alegerea locului unde se instalează Windows 10

Începe instalarea și durează câteva minute pentru a fi copiate toate fișierele necesare și pentru a instala sistemul de operare Windows 10. Se instalează și actualizări de sistem, dacă este disponibilă o conexiune la internet.

 

Instalarea Windows 10

 

După ce este gata instalarea, instalarea Windows 10 repornește sistemul cel puțin odată, pentru a executa scripturile pentru configurarea inițială. Trebuie să ai răbdare și să aștepți ca procesul să se finalizeze. Dacă vezi fereastra de mai jos, poți anula așteptarea de câteva secunde, pentru a reporni imediat, apăsând Restart now (Repornește acum).

Instalarea Windows 10 cere repornirea PC-ului pentru a putea continua

 

Pe parcursul așteptării, Windows 10 îți arată starea instalării și a activităților pe care le execută, pentru a ști dacă progresează sau nu.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.